Baby’s & Kinderen

Een kind is het meest dierbare bezit. Vanzelfsprekend dan ook dat je als ouders wilt dat het goed gaat met de gezondheid van je kind.

 

Osteopathie voor baby's en kinderen.

Osteopathie voor baby’s en kinderen.

Niet alle kindjes hebben een ideale start. Regelmatig komt het voor dat er complicaties optreden tijdens de zwangerschap of bevalling welke na de geboorte fysiek ongemak kan opleveren voor de baby. Dit is niet altijd direct merkbaar of te zien, maar na verloop van tijd gaat dit zich vaak wel uitten. Een geforceerde bevalling met een vacuümpomp of verlostang, of gewoon met behoorlijk wat fysiek ingrijpen kunnen grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een klacht bij een baby.

Met grote regelmaat worden daarom dan ook baby’s en kinderen behandeld in de praktijk. De meeste ouders melden zich met een kindje dat overmatig huilt, erg veel spuugt, darmkrampjes hebben of erg onrustig zijn in het bewegen. Niet altijd worden bij de consultatiearts oorzaken gevonden voor deze problemen. Uit ervaring blijkt dat een osteopaat vaak wel hele duidelijk oorzaken kan aanwijzen en vaak hier iets aan kan doen.

Veiligheid is het kernwoord als het gaat om ingrijpen door een osteopaat. Dit geldt voor alle personen maar zeker voor het behandelen van baby’tjes en kindjes. In de opleiding van de osteopaat wordt hieraan dan ook zeer veel aandacht besteed. Onnodig ingrijpen moet ten alle tijden worden voorkomen, maar wanneer het wel geïndiceerd is dan kan een osteopaat uw kind vaak uitstekend helpen.

Ook oudere kinderen kunnen vaak baat hebben bij osteopathie. Kijkt u maar eens bij de klachtenlijst elders op deze website.

Neem contact op met ProCorpus Osteopathie als u wilt weten of wij uw kindje eventueel kunnen helpen. Ook voor andere vragen omtrent gezondheidsklachten bent u van harte welkom.

Een consult voor een kind van 0-12 jaar kost 75,00 euro (gereserveerde tijd is 30-45 minuten)

Klik hier om afspraak te maken

 

Share