Behandelfrequentie

hoe-vaak-naar-osteopaat

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld heeft een patiënt ongeveer 4 behandelingen nodig om een duidelijk herstel te zien van de klachten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de door de patiënt gekozen behandeldoelen en de herstellende mogelijkheden van het lichaam. Baby’s en kinderen hebben vaak aan 2 of 3 behandelingen voldoende.

De periode tussen de behandelingen wordt steeds langer gemaakt om het lichaam de tijd te geven optimaal te reageren. De begeleiding van sporters in de tussenliggende periode wordt vaak in samenspraak met de medische staf van de sportvereniging gedaan of er wordt aangeraden om tussentijds een massagetherapie of fysiotherapeutisch belastbaarheidsprogramma te volgen.

Indien noodzakelijk zal de osteopaat u aan het einde van een behandelserie, waarin uw klachten zijn verdwenen, u adviseren om terug te komen voor een halfjaarlijkse controle.

In de halfjaarlijkse controle worden uw ervaringen besproken en de resultaten van het onderzoek vergeleken met uw eerdere situatie. Na de osteopatische diagnose, volgt er een preventieve behandeling en wordt er uitgelegd waarom en met welke redenen bepaalde onderdelen van uw lichaam wel en andere niet worden behandeld.

Het maken van de afspraken gebeurt altijd in overleg met uw wensen. Behandeling in de avonduren en op zaterdag behoord tot de mogelijkheden.