Waneer naar een osteopaat

Schermafbeelding 2013-01-23 om 18.15.13

Wanneer kan ik naar een osteopaat gaan?

U kunt met uiteenlopende klachten bij de osteopaat terecht, zoals klachten van het bewegingsapparaat, klachten aan uw zenuwstelsel, organen of systeemklachten. Maar ook voor een tal van andere klachten kan de osteopaat u helpen.U kunt uw osteopaat bezoeken zonder verwijzing door een medisch specialist. Een osteopaat is namelijk uitstekend geschoold in het kunnen opstellen van een osteopatische diagnose en werkt volgens uitsluitingsdiagnostiek, wat inhoud dat door middel van het vraaggesprek en het onderzoek mogelijke ernstige pathologie├źn grotendeels kunnen worden uitgesloten. Bij twijfel over de ernst van uw aandoening zal, in overleg met u, contact worden gezocht met de huisarts. Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen met u huisarts of specialist en om een verwijzing vragen of advies.

Bij klachten

Indien u lichamelijke klachten heeft kan de osteopaat u doorgaans uitstekend helpen. Een lijst van klachten waarmee u naar de osteopaat kunt gaan vindt u onderaan deze pagina. Een osteopaat behandeld uitsluitend bewegingsverliezen van uw lichaamssystemen, hij behandeld geen ziektes. Heeft u te maken met structurele problemen dan kan de osteopaat deze niet wegnemen, wel kan hij het functioneren van de structuur verbeteren en daardoor de klachten verminderen. Indien u twijfelt of uw klachten door de osteopaat kunnen worden behandeld, neem dan gerust contact op met ProCorpus Osteopathie.

Preventief
Juist als u zich prima voelt is een osteopatisch consult op u van toepassing. De osteopaat helpt u met het voorkomen van klachten aan u gezondheid. Hij ziet u graag indien u zich juist heerlijk voelt. Dit is het moment om u te laten onderzoeken en op die manier u optimale functioneren in kaart te brengen. Dit helpt enorm indien er zich toch op een gegeven moment klachten voordoen. Dan kan er namelijk vergeleken worden met uw ideale situatie en zeer snel een gerichte behandeling plaatsvinden, waardoor uw klachten de kans krijgen zeer snel te verdwijnen.

Twee maal per jaar een volledige osteopatische controle kan helpen uw gezondheid op peil te houden!

Voor welke Klachten?

Op de lijst die u hieronder kunt bekijken, ziet u de meest voorkomende indicaties en gezondheidsproblemen die door uw osteopaat kunnen worden behandeld. Deze opsomming is absoluut niet volledig. Mochten uw klachten niet bij deze lijst staan neemt u dan gerust contact op met ProCorpus Osteopathie om te overleggen of u klachten behandelbaar zijn.

Klik hier voor de lijst met klachten